четверг, 10 ноября 2011 г.

Американка подала в суд на лікарню за визнання її смері

Мешканка американського штату Делавер подала в суд на лікарню, виявившись живої після констатації смерті і приміщення в морг.61-річна Джудіт Джонсон (Judith Johnson) звернулася в Медичний центр Біб в Льюісі зі скаргами на розлад шлунка. Виявилося, що насправді її стан був викликаний гострим інфарктом міокарда, і менш ніж через 45 хвилин після прибуття в лікарню у жінки зупинилося серце. Спроби реанімації виявилися безрезультатними, і лікарі констатували смерть.


Однак через деякий час співробітник моргу, куди помістили Джудіт, помітив, що «труп» дихає, і викликав бригаду реаніматологів.
«Воскресла» Джудіт та її чоловік, Луіс Джонсон (Louis Johnson), подали до суду на медичний центр з вимогою матеріальної компенсації і покарання винних. Згідно із заявою їхнього адвоката Леона Оспранга (Leon Aussprung), постраждала може говорити і ходити, проте після пережитого страждає від ряду станів, що включають біль у грудній клітці, пошкодження печінки і мозку, і як наслідок - порушення пам'яті і мови, зміни особистості і судоми.
Офіційні представники медцентру від прямих коментарів утрималися. Вони лише повідомили, що такі випадки рідко, але зустрічаються в медичній практиці, і відомі під назвою спонтанного відновлення циркуляції або «синдрому Лазаря». Згідно медичній літературі, починаючи з 1982 року було повідомлено про 25 подібних випадках.

Комментариев нет:

Отправить комментарий