четверг, 10 ноября 2011 г.

Інженери перетворили дихання на джерело електрики


Вчені навчилися отримувати електрику з дихання людини. Як пише CNET, двоє інженерів з Університету Вісконсіна в Медісоні створили спеціальну плівку, яка перетворює потік повітря, що виходить з ніздрів зі швидкістю до двох метрів в секунду, в електричну енергію.Технологія дослідників грунтується на п'єзоелектричному ефекті, коли електроенергія може бути отримана від механічних коливань спеціального матеріалу. В даному випадку ним стала плівка микронной товщини, виготовлена ​​з полівініліпденфторіда (ПВДФ).

"Ми підрахували, що якщо зробити цей матеріал досить тонким, то невеликі коливання зможуть виробляти мікроват електричної енергії", - зазначив Сюйдун Ван, один із учених. Енергії, отриманої таким чином, буде достатньо для живлення датчиків, що відстежують рівень глюкози в крові, кардіостимуляторів та інших сенсорів.
Раніше вчені знайшли інше застосування єзоелектричного ефекту навчившись перетворювати вібрації дороги від руху автомобілів в електрику. Вироблену електрику може зберігатися в придорожніх батареях і живити дорожні знаки або світлофори. Невероятное

Комментариев нет:

Отправить комментарий