воскресенье, 4 декабря 2011 г.

Сексуальний фетишизм


Що таке фетишизм? Цей термін походить від французького слова "Fetiche" - "талісман" і означає поклоніння неживим предметам.
Сексуальний фетишизм - явище особливе. У сучасній сексології воно розуміється як сексуальну поведінку, при якому "джерелом і стимулом для статевого потягу стають неживі предмети" (Вікіпедія).


Предмети фетишизму можуть використовуватися по-різному: їх розглядають, до них торкаються, вдихають їх запах, прикладають до інтимних частин тіла ... В якійсь мірі фетишизм притаманний багатьом з нас. Але іноді він приймає і серйозні форми.

Об'єктами уваги фетишистів можуть стати самі різні речі.

Одяг

Напевно, у багатьох з нас колись виникало бажання доторкнутися до одягу коханого, вдихнути її неповторний і індивідуальний запах ... Я знала одну дівчину, якій часто доводилося розлучатися зі своїм партнером по причині його частих і тривалих відряджень, і вона, нудьгуючи про нього, носила його светри й сорочки ... За аналогією згадується Варка з роману Михайла Шолохова «Піднята цілина", яка мліє над пітною сорочкою Давидова ... Ну чим не фетишизм?

Найпопулярніший вид одягу для фетишистів - спідня білизна. У його списку входять колготки, панчохи, ліфчики, трусики ... А ще фетишем часто стає взуття. Згадаймо хоча б старовинний звичай пити шампанське з туфельки коханої ...

До речі, саме фетишизм лежить в основі багатьох сексуальних рольових ігор, де збудження стимулює незвична одяг на партнері.

Зовсім інша справа, коли інтерес фетишиста викликає одяг сторонньої людини. В Японії, наприклад, підприємливі студентки упаковують свої нестірание, вибачте за подробиці, трусики в герметичні пакети і віддають у спеціальні магазини. Цей товар користується великим попитом у фетишистів. Особливо цінними вважаються трусики, до яких додається малюнок власниці.



Окрема історія - фетишисти, схиблені на нижній білизні знаменитостей. Один еротичний журнал склав рейтинг знаменитостей, чиї труси крадуть найчастіше. Очолив цей рейтинг футболіст Девід Бекхем, а з прекрасної половини на вершині списку опинилися Крістіна Агілера, Періс Хілтон, Джанет Джексон і Шарліз Терон. Багато фетишисти стають завсідниками аукціонів, на яких розпродаються речі відомих людей. Наприклад, труси Орландо Блума були куплені на одному з аукціонів його немолодий прихильницею за 20 тисяч доларів.

Частини тіла

Особлива пристрасть до окремих частин людського тіла теж відносять до фетишизму. Це можуть бути волосся або ноги і так далі. Наприклад, я знала чоловіка, якого цікавили виключно рудоволосі дами. Тобто колір волосся для нього був фетишем, і цей фетиш домінував над будь-якими іншими якостями партнерки.

Фотографії

Багато фанатів зірочок, що збирають фотографії своїх кумирів і медитують над ними, теж відносяться до фетишисти.

Крайній ступінь цього явища виглядає як "самозадоволення над фотографією". Відомо, що багато підлітків мастурбують над фотознімками оголених жінок, але, коли чоловіки продовжують захоплюватися цим і в дорослому житті, тут є про що задуматися.

Манекени, статуї, будівлі

Сексуальний потяг до манекенам і статуям називається агальматофіліей. А деякі закохуються ... в будівлі. Так, одна шведка була закохана в Берлінську стіну, а одна німкеня - в Вежі-близнюки в Нью-Йорку. Коли ці об'єкти були зруйновані, жінки відчули глибоку депресію. Один німець ходив на побачення до паровоза, а його співвітчизниця - до металообробного верстата.

Матеріали

Приємні відчуття від дотику до тих або інших матеріалів відчувають багато хто з нас. Взяти, наприклад, шовк. Цікаво, що деякі говорять про "шовковому фетишизмі", коли порушення - наслідок споглядання і носіння шовкової одягу. Відомо і таке явище, як дорафілія, що означає порушення від шкіряних або хутряних речей.

Предмети

Деякі наділяють свої автомобілі людськими якостями. Зараз ця мода перейшла і на комп'ютери. Фетишем можуть бути також усякі сувенірчики-іграшки.

Об'єкти природи

Термін Дендрофілія позначає сексуальний потяг до дерев. Якось читала в Мережі про одного чоловіка, який оголювався і терся тілом об стовбур. Такий спосіб він обрав для лікування радикуліту, але все ж таки відчував при цьому сексуальне збудження.



Все перераховане - лише мала частина різновидів фетишизму. Є, наприклад, такі жахливі його види, як копрофілія і урофілія - ​​тяга до випорожненням. Або піролагнія, коли фетишем є вогонь і його дію, і багато інших.

Так що фетишизм фетишизму ворожнечу. Це і норма, і відхилення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий